CapitalBox

Hos CapitalBox lånar du upp till 2 000 000 kronor. Den minsta tillåtna omsättningen på ditt företag är 450 000 kronor. Försäljningen måste vara igång. Startavgiften är 2.5 %. Din ansökan är inte bindande. Betalningsfri månad 2 gånger per låneavtal ingår utan förseningsavgifter och kostnader. Kom dock ihåg att räntan ackumuleras under tiden.

Grundinformation

Belopp: 20 000 - 2 000 000 kr
Löptid: 1 - 36 mån
Ränta: Fast avgift
Startavgift: 2.5 %

Snabbhet

Svarstid: 24 timmar
Utbetalningstid: 24 timmar
Fakturering: Fast månadsvis

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Ja
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: 450 000 kr
Antal bokslut: Ej angivet
Aktivt sedan: 6 mån
Försäljning: Har försäljning

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: UC
Personlig borgen: Ja
Kreditupplysning borgensman:
Ej angivet

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej
Kreditupplysning: UC

Förmåner

Betalningsfria månader: 2
Kostnadsfri inlösen: Ja
Prisgaranti:Nej

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag

Övrig information

Företag: CapitalBox AB
Att:CapitalBox Företagslån
Postadress:Wennerbergsgatan 10
Postnummer:112 58
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:020-018 00 20
E-post
support@capitalbox.se

Kort om CapitalBox

Den som upplever svårigheter med att få ett företagslån från den vanliga banken kan vända sig till CapitalBox. Hos CapitalBox kan du som företagare ansöka om smidiga och enkla företagslån med en maximal löptid på 36 månader. Den här långivaren riktar främst in sig på små företag som är i behov av finansieringslösningar, t.ex. för att kunna investera eller göra nödvändiga inköp till bolaget. Hur mycket ditt företag kommer att få låna beror på hur kreditvärdigheten ser ut, det lägsta beloppet hos CapitalBox ligger på 20 000 kronor och det högsta beloppet på 2 000 000 kronor.

Att låna pengar via CapitalBox är mycket enkelt och själva låneprocessen tar inte mer än 5 minuter att genomföra. Om du har fått din ansökan godkänd kommer även utbetalningen att gå riktigt snabbt. Efter signering finns pengarna på ditt konto nästkommande dag. För att kunna ansöka behöver du gå i personlig borgen för ditt företagslån, men du behöver inte ha någon säkerhet bakom dig. För att ansökan ska kunna gå så snabbt och smidigt som möjligt behöver du inte invänta postgången, utan kan signera med hjälp av ditt BankID.

Så tar CapitalBox fram ett beslut

När du vill ansöka om ett företagslån behöver du först genomgå en ansökningsprocess där CapitalBox ska avgöra om du anses vara en bra låntagare eller inte. Själva ansökan hos CapitalBox är helt kostnadsfri och du binder dig inte till någonting. Skulle det vara så att du ångrar dig mitt i ansökan kan du bara välja att avstå från det eventuella lån som du erbjuds, utan att du behöver betala någon avgift för detta. Även när lånet har betalats ut har du 14 dagars ångerrätt. CapitalBox avgör huruvida din låneansökan ska beviljas eller inte genom att bland annat titta på hur länge ditt bolag har varit verksamt, ditt kassaflöde, men även vilken årlig omsättning som du har. En kreditupplysning tas alltid.

Krav för att ansöka om företagslån

Alla långivare och banker har krav som måste uppfyllas av låntagaren. Hos CapitalBox behöver du se till att ditt företag har varit verksamt i minst 6 månader och att det finns en årlig omsättning på minst 450 000 kronor. Samtliga ägare som står på bolaget måste också bo och vara verksamma i Sverige, samt att företaget behöver ha ett separat företagskonto. Utöver detta måste ditt företag också ha ett fysiskt kontor eller en äkta besöksadress. Uppfyller du dessa krav är du välkommen att ansöka.

CapitalBox använder sig av UC

Det kreditupplysningsföretag som CapitalBox har valt att använda sig av är Upplysningscentralen. Via UC kommer de sedan att ta en kreditupplysning på både bolaget i sig, men även på personen som gör själva ansökan. Detta ser vi som något negativt, eftersom det kommer att påverka kreditvärdigheten hos låntagaren. Många långivare väljer ett annat kreditupplysningsföretag för personen som ansöker, men så fungerar det alltså inte hos CapitalBox. Det du däremot kan glädjas över är att du inte behöver ha någon säkerhet för att kunna ansöka. Dock är det viktigt att komma ihåg att du går i personlig borgen.

Företagslån för alla bolagsformer

Även om CapitalBox i första hand riktar sig till små bolag så erbjuds företagslån till alla bolagsformer. Det betyder att det inte spelar någon roll om du har en enskild firma, ett handelsbolag eller ett aktiebolag. Hos Capital är alla välkomna att skicka in en ansökan och beskedet kommer alltid inom loppet av 24 timmar. Har du frågor eller funderingar om din ansökan eller om ett företagslån kan du kontakta kundsupport via telefon. Det finns även ett kontaktformulär på hemsidan som du kan använda dig av. Support finns tillgänglig varje vardag (måndag – fredag) mellan klockan 09:00 och 17:00.