Corpia

Hos Corpia lånar du upp till 3 000 000 kronor. Den minsta tillåtna omsättningen på ditt företag är 2 000 000 kronor. Försäljningen måste vara igång. 1 stycken bokslut måste finnas. Startavgiften är 2 %. Din ansökan är inte bindande.

Grundinformation

Belopp: 500 000 - 3 000 000 kr
Löptid: 1 - 30 mån
Ränta: 8 - 12 %
Startavgift: 2 %

Snabbhet

Svarstid: 24 till 48 timmar
Utbetalningstid: 72 timmar
Fakturering: Månadsvis

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: 2 000 000 kr
Antal bokslut: 1
Aktivt sedan: 12 mån
Försäljning: 12 mån

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Creditsafe
Personlig borgen: Ja
Kreditupplysning borgensman:
Ej angivet

Bolag

Säkerhet i bolag: Ja
Kreditupplysning: Creditsafe

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja
Prisgaranti:Nej

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag

Övrig information

Företag: Corpia Group AB
Att:Corpia
Postadress:Kungsgatan 10
Postnummer:111 43
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:010-750 05 90
E-post
kundtjanst@corpia.se

Kort om Corpia

Corpia företagslån är en erfaren aktör med många år i branschen. Sedan sin lansering 2012 har de förmedlat företagslån för över en miljard kronor.

Här kan företagare låna från 500 000 kronor upp till 3 000 000 kronor, och återbetalningstiden för deras lån sträcker sig från 1 till 30 månader.

Ansökan är kostnadsfri. Den görs direkt på nätet, och för att kunna söka om ett lån till ditt företag behöver du ha ett BankID. När låneansökan är inskickad handläggs denna, och därefter återkommer Corpia inom 1-2 arbetsdagar med ett fullständigt låneerbjudande. Den ansökan du gör är inte bindande, och du har därför möjlighet att tacka nej till erbjudandet utan att några kostnader tas ut.

I samband med att en låneansökan görs, kommer en kreditupplysning via Creditsafe att tas på ditt företag. Detta görs för att säkerställa att företaget har en ordnad ekonomi, så att inga svårigheter med återbetalning uppstår i ett framtida skede.

Om du väljer att godta låneerbjudandet kommer en startavgift om 2 % av den totala lånesumman tas ut. Räntan för lånet sätts individuellt utifrån företagets ekonomiska förutsättningar, och den genomsnittliga räntan hos Corpia företagslån brukar hamna mellan 8-12 %.
Lånet kan återbetalas i förtid utan att några extra kostnader tillkommer.

Så går en låneansökan till

Att ansöka om lån hos Corpia företagslån är relativt enkelt. Först loggar du in på deras sida med hjälp av ditt BankID. På så vis är din identitet verifierad, så att de vet vem det är som ansöker om lånet. Därefter får du fylla i vilket företag som lånet gäller, önskad lånesumma samt önskad löptid för lånet. Du kommer också att få svara på ett antal frågor om ditt bolag och olika personer som är kopplade till detta.

När du fyllt i alla efterfrågade uppgifter skickar du in din ansökan. I samband med detta kommer en kreditupplysning att tas, och även kontoutdrag, balans- och resultaträkning kan hämtas in. Du kommer därefter få svar på låneansökan inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få låna hos Corpia företagslån?

Eftersom lånebeloppen hos Corpia företagslån är relativt höga, ställs vissa krav på de företag som vill låna pengar hos aktören. Först och främst är det endast svenska aktiebolag med svenska bankkonton som beviljas lån hos Corpia företagslån. Det krävs också att någon form av säkerhet finns för lånet. De vanligast förekommande säkerheterna när det gäller lån hos Corpia är proprieborgen, företagsinteckning och fastighetsinteckning.

I övrigt är det den samlade bedömningen kring företagets kreditvärdighet och ekonomiska status som avgör om ett företagslån kommer beviljas eller ej. Förutom inhämtade uppgifter kring företagets ekonomi kommer hänsyn också tas till den kreditrating ditt företag har hos Creditsafe.

Frågor och svar kring Corpia företagslån

Kostar det någonting att ansöka om företagslån hos Corpia?
Nej, det kostar ingenting att göra en ansökan. Den är heller inte bindande, vilket innebär att du inte behöver godta det låneerbjudande som ges om du inte känner dig nöjd med upplägget på lånet.

Vilka företagsformer kan ansöka om lån här?
Corpia företagslån godkänner endast ansökningar från svenska aktiebolag. Det är också ett krav att företaget har ett svenskt bankkonto.

Finns det någon support på sidan jag kan kontakta?
Ja, Corpia erbjuder personlig support både via e-post, såväl som via telefon. Dessa hjälper gärna till att svara på dina frågor rörande ansökan om företagslån.

Går det att betala tillbaka ett Corpia företagslån i förtid?
Ja, det är inga problem alls. Om ditt företag vill betala av lånet snabbare än avtalat är det bara att göra högre amorteringar, och det tillkommer inga extra kostnader för att lösa lånet i förtid.

Vilken ränta tas ut på lån hos Corpia företagslån?
Räntan sätts individuellt och varierar därmed mellan de olika företagen. Det vanligaste räntespannet ligger dock mellan 8-12%.