Fedelta

Hos Fedelta lånar du upp till 1 000 000 kronor. Lånet har ingen startavgift. Din ansökan är inte bindande.

Grundinformation

Belopp: 25 000 - 1 000 000 kr
Löptid: 6 - 36 mån
Ränta: Fast avgift

Snabbhet

Svarstid: Samma dag
Utbetalningstid: 24 timmar
Fakturering: Fast månadsvis

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Ja
Individuella krav: Ja
Min. omsättning: 0 kr
Antal bokslut: Ej angivet
Aktivt sedan: Aktivt
Försäljning: Ej angivet

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: UC
Personlig borgen: Ja
Kreditupplysning borgensman:
UC

Bolag

Säkerhet i bolag: Ja
Kreditupplysning: UC

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja
Prisgaranti:Nej

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag, ekonomisk förening.

Övrig information

Företag: Fedelta Finance AB
Att:Fedelta
Postadress:Sandwalls Plats 13
Postnummer:503 35
Ort:Borås
Land:Sverige
Telefon:033-720 11 30
E-post
kundservice@fedelta.se

Kort om Fedelta

Hos Fedelta företagslån kan ditt företag låna från 25 000 kronor upp till 1 000 000 kronor, över en återbetalningstid som sträcker sig från 6 till 36 månader. Kostnaden för lånet varierar och baseras på hur företagets ekonomi och möjligheter till återbetalning ser ut.

Låneansökan görs snabbt och enkelt via hemsidan, och du får en offert senast 24 timmar efter att företagets ansökan inkommit. En ansökan är inte bindande. I offerten hittar du all info kring lånets storlek, återbetalningstid och dess kostnader. Inga dolda kostnader tillkommer för ditt företagslån – alla utgifter för lånet anges tydligt i låneofferten. Väljer ditt företag att godkänna offerten kommer pengarna betalas ut till företagets konto inom 24 timmar.

Om du vill räkna på hur stor den månatliga kostnaden kommer bli på ett ungefär, beroende på hur stort lån och hur lång eller kort återbetalningstid du väljer, finns en lånekalkylator på sidan som du med fördel kan använda dig av. I denna drar du enkelt i reglagen för önskat lånebelopp och återbetalningstid för att jämföra hur månadskostnaden varierar beroende på hur du väljer att lägga upp ditt lån. En stor fördel är att det går att lösa lånet i förtid, utan att några extra kostnader tillkommer.

Utbetalning och amortering

Hos Fedelta företagslån har de som ambition att betala ut lånebeloppet inom 24 timmar från att låneavtalet signerats och godkänts. Tänk dock på att helgdagar och liknande kan påverka tiden det tar från att lånet betalats ut, tills att det finns på företagskontot. Också bankernas utbetalningstid kan påverka – något du bör ha i åtanke om det är så att företaget behöver ha tillgång till pengarna relativt snabbt.

Vilken takt lånet ska amorteras i anges i skuldebrevet. Vissa aktörer tar ut ränteskillnadsersättning om ett lån återbetalas snabbare än vad som avtalats – så är dock inte fallet hos Fedelta företagslån.
Här erbjuds flexibla amorteringar och det medför inga extra utgifter om ditt företag väljer att återbetala lånet tidigare än avtalat.

Vad krävs för att få låna?

Det viktigaste när du lånar hos Fedelta företagslån är att lånet ska kunna återbetalas utan att påverka ditt företags ekonomi negativt. Därför läggs den största vikten vid hur företagets kreditupplysning samt framtida återbetalningsförmåga ser ut. Om företaget eller dess företrädare till exempel har en betalningsanmärkning, finns därmed fortfarande möjlighet att få låna pengar, om Fedelta anser att de framtida ekonomiska förutsättningarna ser bra ut.

Frågor och svar om Fedelta företagslån

Vilken ränta sätts på företagslånen?
Hos Fedelta företagslån har de valt att frångå ränta, och istället betalar företaget en fast månatlig avgift för varje månad som lånet avbetalas. Det innebär att det är enkelt för företaget att lägga en budget utifrån de månatliga utgifterna för lånet, samtidigt som kostnaderna enkelt kan reduceras genom att återbetala lånet snabbare än avtalat.

Kommer en kreditupplysning att göras?
Ja, en kreditupplysning kommer alltid göras i samband med en ansökan om lån – detta är varje långivare skyldig att göra enligt svensk lag. Resultatet av kreditupplysningen väger tungt för om lånet beviljas eller ej, men det är inte den enda faktor som räknas in. Det viktigaste är att företaget har en framtida god återbetalningsförmåga.

Är en låneansökan bindande?
Nej, ditt företag kan göra en ansökan om lån, men därefter neka offerten om denna inte motsvarar förväntningarna. Var dock observant på att en kreditupplysning görs i samband med ansökan.

Vilka kan ansöka om Fedelta företagslån?
Hos Fedelta företagslån kan alla bolagsformer ansöka om lån. Till skillnad mot många andra långivare kan även nystartade företag ansöka om lån här och företaget kan vara verksamt i vilken bransch som helst. Fedelta företagslån finns kort och gott till för alla olika typer av företagare.