Froda

Hos Froda lånar du upp till 2 000 000 kronor. Försäljningen måste vara igång. Lånet har ingen startavgift. Din ansökan är inte bindande. Lägsta prisgaranti. Froda matchar priset om du inom 30 dagar mottagit ett låneerbjudande från någon annan bank till ett lägre pris. Detta förutsätter jämförbara villkor samt att lånet är beviljat.

Grundinformation

Belopp: 10 000 - 2 000 000 kr
Löptid: 1 - 36 mån
Ränta: Fast avgift

Snabbhet

Svarstid: 24 timmar
Utbetalningstid: 24 timmar
Fakturering: Fast daglig

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: Ej angivet
Antal bokslut: 0
Aktivt sedan: Aktivt
Försäljning: 6 mån

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Ej angivet
Personlig borgen: Ja
Kreditupplysning borgensman:
Ej angivet

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej
Kreditupplysning: Bisnode

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja
Prisgaranti:Ja

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag.

Övrig information

Företag: Froda AB
Postadress:Skeppsbron 20
Postnummer:111 30
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:08-50 13 11 00
E-post
info@froda.se

Kort om Froda

Froda företagslån är en finansiell aktör som grundades i 2015. De erbjuder konkurrenskraftiga lån till företag, och har sedan sin uppstart bistått över 15 000 företag med finansiella tjänster. Här kan du låna från 10 000 kronor upp till 2 000 000 kronor, och Froda erbjuder dessutom en lägsta prisgaranti. Denna innebär att Froda alltid ger dig minst lika lågt pris på lån som sina konkurrenter.

Du kan välja att lägga upp din återbetalningstid för företagslånet hos Froda på 1 till 36 månader. Det går också bra att betala av lånet i förtid, utan att några extra kostnader för lånet tas ut av långivaren.

Kostnaden för lånet sätts individuellt utifrån företagets ekonomiska förutsättningar, och istället för ränta betalar ditt företag en fast månadskostnad vilken är lika stor varje månad. Tack vare detta är det väldigt enkelt att hålla koll på hur mycket som ska betalas, samtidigt som lånet är väldigt lätt att lägga in i företagets budget. Kom dock ihåg att återbetalningen sker med en liten summa varje dag, via autogiro.

Låneansökan görs online och tar bara några få minuter att genomföra. Om ansökan är komplett får du svar på din ansökan inom en arbetsdag, och i de fall ansökan beviljas och lånet godkänns betalas pengarna ut omgående. De syns då på företagets konto senast nästkommande bankdag. Din låneansökan är inte bindande, och det kostar inte någonting att ansöka om ett företagslån hos Froda.

Vem får låna hos Froda företagslån?

Oavsett vilken typ av bolagsform du har kan du ansöka om lån hos Froda. För ett lån över 50 000 kronor krävs det dock att ditt företag varit aktivt i minst 6 månader. Företag som inte varit aktiva i 6 månader ännu har istället möjlighet att beviljas ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor.

  • Företaget ska vara registrerat i Sverige.
  • Alla bolagsformer godkänns
  • Aktivt i minst 6 månader för lån över 50 000 kr
  • Personlig borgen krävs

Vad innebär Frodas lägst prisgaranti?

Froda har en garanti som innebär att de alltid ska erbjuda lika lågt pris som sina konkurrenter – eller lägre. Om du under de senaste 30 dagarna har fått en offert från någon annan långivare, där priset för lånet är billigare än den offert du fått från Froda, kommer de matcha det pris du fått hos den andra långivaren. Garantin gäller endast för ansökningar om lån som beviljats av Froda, där de bägge lånen har jämförbara villkor så som till exempel amortering eller olika typer av säkerheter för lånen.

Frågor och svar om Froda företagslån

Krävs det någon säkerhet för att få låna hos Froda?
För att beviljas ett företagslån hos Froda behöver du inte ha någon säkerhet i företaget. Däremot krävs en personlig borgen för lånet. Är du företrädare för ett handelsbolag eller en enskild firma bör du känna till att du automatiskt har ett personligt betalningsansvar för företagets eventuella skulder.

Tas någon kreditupplysning vid en ansökan om företagslån?
Ja, en kreditupplysning måste alltid genomföras vid en låneansökan. Denna görs dock inte via UC, vilket innebär att upplysningen inte kommer påverka ditt eller företagets kreditbetyg.
Istället hämtas en kreditupplysning direkt från Bisnode.

Hur vet jag hur mycket jag kan låna till mitt företag?
Froda beviljar lån på från 10 000 kronor, upp till 2 000 000 kronor. Under förutsättning att ditt företag i övrigt uppvisar en god kreditvärdighet och positiva försäljningssiffror beviljas i genomsnitt ett lånebelopp motsvarande en månadsomsättning för företaget.

Har Froda någon kundservice?
Javisst. Du som vill komma i kontakt med supporten hos Froda kan kontakta denna via chatt, telefon eller e-post.

Hur beräknas lånekostnaderna hos Froda?
Hos Froda betalar du inte någon ränta. Istället får du varje månad betala en fast månadskostnad för ditt lån, och hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket pengar du lånat, samt hur ditt företags ekonomiska förutsättningar ser ut. Ju bättre ekonomi ditt företag har – desto lägre kommer din månadskostnad bli.