Krea

Hos Krea lånar du upp till 5 000 000 kronor. Lånet har ingen startavgift. Din ansökan är inte bindande.

Grundinformation

Belopp: 10 000 - 5 000 000 kr
Löptid: 1 - 60 mån
Ränta: Fast avgift *

Snabbhet

Svarstid: 24 till 48 timmar
Utbetalningstid: Samma dag *
Fakturering: Fast månadsvis *

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Ja
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: Ej angivet *
Antal bokslut: Ej angivet *
Aktivt sedan: Aktivt *
Försäljning: Ej angivet *

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Ej angivet
Personlig borgen: Ja *
Kreditupplysning borgensman:
UC

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej *
Kreditupplysning: UC

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja *
Prisgaranti:Nej *

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag.

Övrig information

Företag: Krea Technology AB
Att:Krea
Postadress:Valhallavägen 60
Postnummer:114 27
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:08-55 10 82 62
E-post
kundservice@krea.se
* Beroende på långivare eller lånebelopp. Angivet värde är vanligt förekommande.

Kort om Krea

Hos Krea får du hjälp att jämföra företagslån hos mer än 20 olika banker och andra långivare. Du kan ansöka om lån som börjar på 10 000 kronor och sträcker sig upp till 5 000 000 kronor.

En ansökan går snabbt och är färdig på bara några minuter. Du börjar med att välja önskat lånebelopp, samtidigt som du också får fylla i dina person- och kontaktuppgifter. Också företagets namn eller organisationsnummer samt anledning till lånet ska fyllas i. Därefter verifierar du det hela med hjälp av ditt BankID.

I nästa steg får du fylla i uppgifter om ditt företag, och vilken typ av information som önskas kan variera något, beroende på valt lånebelopp. Mycket av informationen om företaget är frivillig att lämna, men rent generellt har du större chans att beviljas lån, ju mer information om ditt företag du bifogar.

När ansökan är inskickad tas en kreditupplysning, vilken medföljer den ansökan som skickas ut till alla Kreas tillknutna långivare. Därefter har dessa upp till 2 dygn på sig att bevilja eller avslå din ansökan om företagslån. Många av aktörerna brukar dock vara snabbare än så, och vissa kan ge dig svar så snabbt som bara inom några få minuter.

Processen vid en beviljad ansökan

Om du ansökt om ett företagslån och detta beviljats, behöver du allra först avgöra hos vilken av de aktörer som erbjudit dig en låneoffert du vill placera företagets lån.

Att jämföra de olika lånen hos Krea är enkelt och deras tjänst låter dig jämföra bland annat månadskostnad, total lånekostnad, och andra viktiga villkor för lånet. När du hittat det lån som är mest fördelaktigt för ditt företag får du klicka i att du väljer detta och ett skuldebrev ska då signeras. Detta gör du snabbt och enkelt med hjälp av ditt BankID, och när låneavtalet är påskrivet och klart kommer långivaren betala ut pengarna till företagets konto.

Hur lång tid det tar för långivaren att betala ut lånet, samt hur lång tid det tar för lånet att synas på företagskontot beror på flera olika parametrar. Bland annat kommer det vara avgörande vilken bank du har, om det är helg eller vardag, och naturligtvis också hur snabbt långivaren genomför utbetalningen.

Vad krävs för att få låna via Krea?

Eftersom det inte är Krea själva, utan istället över 20 olika långivare som beslutar om din låneansökan, kommer villkoren variera något mellan de olika aktörerna. Därför kan alla olika bolagstyper ansöka om lån – även om inte alla långivare godtar alla typer av företag.

Rent generellt krävs en städad ekonomi, personlig borgen, god kreditvärdighet och ett företag som varit aktivt i minst 6 månader. Detta är dock inte något grundläggande krav hos alla långivare, och det kan därför finnas möjlighet att beviljas ett företagslån även om inte alla nämnda kriterier uppfylls.

Frågor och svar om Krea företagslån

Kostar det något att ansöka om ett företagslån via Krea?
Nej, det gör det inte. Att använda Kreas tjänst för att ansöka om ett lån till ditt företag är helt gratis.

Är en ansökan om företagslån via Krea bindande?
Nej. Om du ansöker om ett företagslån med hjälp av Krea är din ansökan inte bindande. Om du inte tycker att någon av låneofferterna är goda nog, behöver du därför inte heller godta dessa om du inte vill.

Vilket kreditupplysningsföretag används i samband med ansökan?
När du gör en ansökan om företagslån via Krea kommer alltid en kreditupplysning tas. Detta är ett måste enligt svensk lag. Upplysningen tas via UC, men trots att ansökan går ut till över 20 olika långivare kommer bara en UC tas. Denna kommer därmed påverka ditt företags kreditvärdighet minimalt.