Mynt

Hos Mynt lånar du upp till 2 000 000 kronor. Den minsta tillåtna omsättningen på ditt företag är 500 000 kronor. Försäljningen måste vara igång. Lånet har ingen startavgift. Din ansökan är inte bindande. Betala tillbaka vecko- eller månadsvis.

Grundinformation

Belopp: 10 000 - 2 000 000 kr
Löptid: 1 - 36 mån
Ränta: Fast avgift

Snabbhet

Svarstid: 15 minuter
Utbetalningstid: 15 minuter
Fakturering: Fast månadsvis

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Nej
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: 500 000 kr
Antal bokslut: 0
Aktivt sedan: 6 mån
Försäljning: 3 mån

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Ej angivet
Personlig borgen: Ibland
Kreditupplysning borgensman:
Creditsafe

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej
Kreditupplysning: Creditsafe

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja
Prisgaranti:Nej

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag.

Övrig information

Företag: Mynt AB
Att:Mynt
Postadress:Regeringsgatan 29
Postnummer:111 53
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:010-198 03 00
E-post
info@mynt.se

Kort om Mynt

Hos Mynt företagslån får du flexibla krediter för ditt företag.
Här kan du låna mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr, och tjänsten vänder sig främst till mindre och mellanstora bolag.

För att kunna ansöka om lån behöver du först registrera dig och logga in på sidan. Detta går på 3 minuter och görs med hjälp av ditt BankID. Ansökningsprocessen är automatiserad och du får omedelbart svar på hur stort kreditutrymme ditt företag beviljas.

Om din ansökan godkänns skapas en kontokredit, från vilken du kan göra uttag redan samma dag. Denna kredit kan, precis som med ett kreditkort, användas om och om igen – förutsatt att du sköter återbetalningarna för den del av krediten ditt företag nyttjat.

Du betalar naturligtvis endast för den del av krediten som ditt företag har använt, och du kan när som helst betala tillbaka hela eller delar av din kredit utan att några extra kostnader tillkommer.

Du har alltid tillgång till din företagskredit och kan när som helst göra uttag från den del av krediten du ännu inte nyttjat. Du loggar då in på ditt konto och trycker på knappen “Uttag Företagslån”. Därefter väljer du hur stort belopp du vill ta ut och hur länge du vill låna pengarna. För att pengarna ska utbetalas till ditt företagskonto behöver du endast godkänna villkoren och signera uttaget, och därefter kommer utbetalningen ske inom en bankdag.

Betala endast för det du använder

När du beviljats en företagskredit hos Mynt kostar det ingenting att ha krediten liggande. Det är först när du väljer att nyttja en del av krediten som kostnader tillkommer – och du betalar då endast för den del av krediten som du använder. Du väljer själv om du vill betala tillbaka vecko- eller månadsvis. Om du betalar tillbaka krediten i förtid tas en avgift endast ut för den påbörjade månad som krediten återbetalas. Även om de flesta företagslån hos Mynt kan återbetalas i förtid utan extra kostnader bör du vara medveten om att det här även finns lån med en bestämd bindningstid. Om detta kommer du dock tydligt informeras på förhand.

Vilken ränta som gäller för din företagskredit går inte att besvara på förhand. Denna sätts individuellt och kan variera kraftigt från företag till företag. Rent generellt får du dock en bättre ränta ju bättre ekonomiska förutsättningar ditt företag har.

Flexibla ansökningsvillkor

Mynt beviljar kontokrediter för alla olika typer av företag. Även om de kanske främst vänder sig till små och mellanstora aktörer, finns inte några hinder för att även stora företag ska kunna använda sig av deras kredittjänst.

De grundläggande krav som finns för att beviljas en företagskredit hos Mynt är:

  • Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag
  • Årlig omsättning om minst 500 000 kr
  • Företaget ska ha funnits i minst 6 månader
  • Företaget ska ha banktransaktioner för minst 3 månader tillbaka
  • Företaget ska vara registrerat för F-skatt

Något som gör att Mynt särskiljer sig från mängden är dock att de inte är stenhårda på sina grundläggande krav. Det innebär att även om ditt företag inte uppfyller alla nämnda punkter, uppmanas du fortfarande att göra en ansökan om företagslån. De går då igenom ditt enskilda fall för att se om det kanske kan finnas möjlighet att bevilja företaget en kredit ändå.

Vanliga frågor om Mynt företagslån

Tas någon kreditupplysning i samband med ansökan?
Ja, en kreditupplysning görs. Den tas dock via Creditsafe, vilket inte påverkar ditt eller företagets kreditbetyg.

Behövs någon säkerhet i företaget?
Nej, det behövs inte någon säkerhet för att beviljas en företagskredit hos Mynt. Däremot kan det hända att de för vissa företag kräver en personlig borgen – detta avgörs från fall till fall.

Hur snabbt får jag pengarna till mitt företagskonto?
Pengarna betalas ut snabbt vid ett uttag, och befinner sig på ditt företagskonto senast nästföljande bankdag.