OPR-företagslån

Hos OPR-företagslån lånar du upp till 500 000 kronor. Lånet har ingen startavgift. Du får 20% reducerad avgift på dina fakturor om du betalar dom i tid. Återbetalningen sker senast 30 dagar efter att din sista faktura betalats.

Grundinformation

Belopp: 30 000 - 500 000 kr
Löptid: 1 - 18 mån
Ränta: Fast avgift

Snabbhet

Svarstid: Samma dag
Utbetalningstid: Samma dag
Fakturering: Fast månadsvis

Krav

Bindande ansökan: Ja
Betalningsanmärkning: Ja
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: Ej angivet
Antal bokslut: Ej angivet
Aktivt sedan: Aktivt
Försäljning: Ej angivet

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Ej angivet
Personlig borgen: Ja
Kreditupplysning borgensman:
Creditsafe

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej
Kreditupplysning: Ej angivet

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Nej
Prisgaranti:Nej

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag.

Övrig information

Företag: OPR-Finance AB
Postadress:Kungsbroplan 1
Postnummer:112 27
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:08-50 10 06 60
E-post
kundservice@opr-foretagslan.se

Kort om OPR-företagslån

OPR företagslån har varit en aktiv aktör på den svenska lånemarknaden för företag helt sedan 2016. De erbjuder både företagslån såväl som flexibla företagskrediter. Den lägsta summa ditt företag kan låna är 30 000 kr, och som mest går det att låna 500 000 kr. När det gäller företagskrediter ligger den maximala kreditgränsen istället på 200 000 kr.

Något som gör OPR företagslån unikt är att de premierar de kunder som skött sina betalningar. Detta gör de genom att vid lånets slut betala tillbaka 20 procent av lånets kostnader till kunden, förutsatt att denne skött företagets inbetalningar enligt ordning under hela lånets löptid.

Om du vill testa ditt företags kreditutrymme innan en ansökan görs, finns det här möjlighet för detta. Du fyller då i ett formulär, vilket bara tar några minuter. Därefter får du ett besked med en offert från OPR företagslån inom 15 minuter, där du ser hur lånemöjligheterna ser ut för just ditt företag. Offerten är på intet vis bindande, och du väljer därefter själv om ditt företag vill godta offerten eller inte.

Baserat på omdömen från Trustpilot, är OPR en populär aktör med nöjda kunder. Något som återkommande nämns i kundernas recensioner är snabbhet, flexibilitet och god kundservice.
Skulle du ha några funderingar i samband med din ansökan går det helt fint att kontakta deras kundtjänst. Denna nås via telefon eller e-post och har öppet på vardagar mellan klockan 07.00 och 17.00.

Företagslån

Det företagslån som erbjuds hos OPR sträcker sig upp till maximalt 500 000 kr, och återbetalningstiden går från 1 till 18 månader.

Kostnaden för lånet kan enkelt räknas ut på förhand med hjälp av den lånekalkylator som finns på sidan. I denna anges de exakta kostnaderna för lånet – både på månatlig basis såväl som totalkostnad – och inga övriga avgifter tillkommer. Här tas ingen ränta ut, istället betalas en fast månatlig avgift. Denna är lika stor från månad till månad.

För att ett lån ska kunna beviljas krävs en personlig borgen. Om lånet är på över 200 000 kronor krävs istället borgen från två privatpersoner. Det går att ansöka om företagslån dygnet runt, och innan ansökan kan handläggas måste alla borgensmän ge sitt godkännande.

Om en komplett ansökan för företagslån har inkommit innan klockan 16, ges besked för lånet samma dag.

För att lånet ska beviljas måste följande grundkrav vara uppfyllda:

  • Företaget ska vara svenskt
  • Företaget ska vara registrerat vid bolagsverket
  • En god kreditvärdighet hos företaget krävs
  • Den eller de privatpersoner som går i personlig borgen för lånet ska ha en taxerad inkomst

Företagskredit

Den företagskredit som erbjuds hos OPR sträcker sig från 20 000 kr upp till maximalt 200 000 kr.
Vid en beviljad kredit måste inte hela beloppet användas direkt. Istället ligger det vilande tills ett uttag behövs göras, och du väljer då själv om ditt företag behöver ta ut hela krediten på en gång, eller endast en del av den.

Fördelen med en företagskredit är att denna kan användas flera gånger, och naturligtvis betalar ditt företag endast för den del av krediten som för närvarande används.

Vid ansökan om företagskredit får ditt företag besked om ansökan redan samma dag. Så snart krediten beviljats har du möjlighet att göra dina uttag. Återbetalningar sker därefter månadsvis, och du väljer då själv om ditt företag ska betala tillbaka hela det nyttjade beloppet på en gång, eller om detta ska delas upp på flera avbetalningar.

Kostnaden för en företagskredit varierar, och beräknas utifrån en personligt satt räntekostnad samt en uttagsränta om 3 procent. Den senare är en engångskostnad som tas ut varje gång ett uttag görs, och denna betalas då tillbaka på nästkommande månadsfaktura.