Ponture

Hos Ponture lånar du upp till 10 000 000 kronor. Försäljningen måste vara igång. 1 stycken bokslut måste finnas. Lånet har ingen startavgift. Din ansökan är inte bindande.

Grundinformation

Belopp: 100 000 - 10 000 000 kr
Löptid: 3 - 60 mån
Ränta: Fast avgift *

Snabbhet

Svarstid: 24 timmar
Utbetalningstid: 24 timmar *
Fakturering: Fast månadsvis *

Krav

Bindande ansökan: Nej
Betalningsanmärkning: Ja
Individuella krav: Nej
Min. omsättning: Ej angivet *
Antal bokslut: 1 *
Aktivt sedan: 12 mån *
Försäljning: 12 mån *

Säkerheter

Person

Kreditupplysning: Ej angivet
Personlig borgen: Ja *
Kreditupplysning borgensman:
Ej angivet

Bolag

Säkerhet i bolag: Nej *
Kreditupplysning: UC

Förmåner

Betalningsfria månader: 0
Kostnadsfri inlösen: Ja *
Prisgaranti:Nej *

Vilka företag kan låna?

Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag.

Övrig information

Företag: Ponture AB
Att:Ponture
C/O:Norrsken House
Postadress:Birger Jarlsgatan 57C
Postnummer:113 56
Ort:Stockholm
Land:Sverige
Telefon:010-129 29 20
E-post
contact@ponture.com
Kontaktformulär
https://www.ponture.com/kontakt/
* Beroende på långivare eller lånebelopp. Angivet värde är vanligt förekommande.

Kort om Ponture

Ponture är en aktör som erbjuder finansiella tjänster till företag. Här kan du bland annat få hjälp med företagsfinansiering och fakturaköp. Det är dock inte Ponture själva som tillhandahåller finansieringstjänsterna – istället agerar de förmedlare och hjälper dig på så vis hitta de mest fördelaktiga lånen till ditt företag.

Via Ponture kan du ansöka om företagslån från 100 000 kronor upp till 10 000 000 kronor och återbetalningstiden sträcker sig från 3 till 60 månader.

Ansökan görs snabbt och smidigt via Pontures hemsida, och denna skickas därefter ut till över 20 olika långivare. Samtidigt görs också en kreditupplysning på ditt företag och även denna skickas ut tillsammans med företagets låneansökan. Varje långivare går därefter igenom ansökan, för att besluta om de vill erbjuda en låneoffert till ditt företag eller inte. Alla aktörer har 24 timmar på sig att ge ett besked gällande lånet.

Räntan för lånen varierar beroende på hos vilken aktör du väljer att lägga ditt företagslån, och det är upp till dig att välja det lån som är mest fördelaktigt för just ditt företag. Normalt sett sträcker sig räntespannet för företagslån runt 6-20 %.

När du gör en ansökan om företagslån hos Ponture är denna inte bindande, vilket innebär att det inte finns något krav på dig att tacka ja till något av de låneerbjudanden som ges.

En eller flera beviljade ansökningar

Om en eller flera långivare har valt att bevilja din ansökan om företagslån är det dags att läsa igenom lånevillkoren för att se om något av lånen kan passa ditt företag. Om flera låneerbjudanden inkommit kan du enkelt jämföra dessa mot varandra, för att på så vis snabbt och smidigt finna det lån som är mest ekonomiskt fördelaktigt.

Om du hittar ett lån du trivs med, får du signera ett låneavtal för att lånet ska betalas ut till ditt företagskonto. Denna signering gör du via BankID, och utbetalningen brukar som regel ske relativt snart efter att avtalet skrivits på. Detta kan dock variera från långivare till långivare och om snabb utbetalning är viktigt för dig bör du därmed jämföra också denna punkt mellan de olika lånen.

Generösa kriterier för ansökande

Det finns inte några särskilt strikta krav för att kunna söka om ett lån via Ponture. Detta beror på att de olika långivarna har varierande krav för sina låntagare, och det företag som är aktuellt för lån hos en finansiär kanske inte alls är aktuellt för en annan långivare.

Grundläggande är dock att företaget ska vara registrerat i Sverige. En balansräkning och resultatrapport för de senaste 12 månaderna bör finnas tillgänglig, och de flesta långivarna kräver också minst en personlig borgensman.

Vanliga frågor och svar för Ponture företagslån

Kostar det något att ansöka om ett företagslån via Ponture?
Nej, det kostar ingenting att göra en ansökan om ett lån till ditt företag. Detta gäller oavsett om du tackar ja eller nej till den eller de offerter ditt företag erbjuds. Ansökan är heller inte bindande, så du väljer själv om ditt företag vill godta något erbjudande eller ej.

Vilka typer av företag kan ansöka om lån via Ponture?
Eftersom kraven för de olika långivarna skiljer sig åt kan alla olika bolagsformer ansöka om företagslån via Ponture. Det är dock ingen garanti att alla långivare därefter godtar alla olika typer av bolag.

Hur vet jag vilken ränta jag får på mitt företagslån?
Det går inte att på förhand avgöra vilken ränta du kommer erbjudas på ditt företagslån. Däremot kommer den erbjudna räntan alltid anges i den eller de offerter ditt företag får. Därmed har du alltid koll på räntan innan du väljer om du vill tacka ja eller nej till ett låneerbjudande.